Обновленная информация о минировании СБУ

Ранее нами была опубликована информация об учениях СБУ, проводимых в Энергодаре и минировании здания службы безопасности.

Предполагаем, что во избежании паники, обследования места происшествия на факт нахождения возможных взрывоопасных предметов и для проведения необходимых следственных мероприятий — озвучивалась версия про «учения».

На данный момент на сайте Национальной полиции в Запорожской области размещена информация о задержании мужчины за ложное сообщение о заминировании здания СБУ в г. Энергодар

«Працівники поліції встановили особу зловмисника, який повідомив про замінування будівлі Служби безпеки в місті Енергодар. Підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження.
30 квітня о 21:08 до Енергодарського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що  заміновано місцеву будівлю Служби безпеки.
На місце події виїхали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи та працівники служби з надзвичайних ситуацій. Під час перевірки вибухонебезпечних предметів виявлено не було.
Працівники поліції встановили, що неправдиве повідомлення здійснив мешканець міста Енергодар 1991 року народження, який раніше вже був засуджений за вчинення корисливих злочинів.
На сьогодні підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).
Невдалий жарт чоловікові може коштувати від двох до шести років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.»