«День відкритих дверей» у Енергодарському міському суді

17 травня 2018 року у Енергодарському міському суді Запорізької області пройшов «День відкритих дверей» учні третього класу ЕНВК «ДНЗ – ЗНЗ» №9 м. Енергодар

Діти – майбутнє нашої нації і держави. Сьогодні це маленькі громадяни, а завтра – дорослі люди, які будуть будувати правову державу, розвивати економіку, культуру та інші сфери життєдіяльності людини, виховувати нове покоління. Правова освіта має важливе значення у вихованні громадян в дусі поваги до закону та прав людини.

17 травня 2018 року у Енергодарському міському суді Запорізької області пройшов черговий «День відкритих дверей». Сьогодні до суду завітали маленькі громадяни нашої Держави, учні третього класу ЕНВК «ДНЗ – ЗНЗ» №9 м. Енергодар.

Відкрила захід привітальним словом до дітей голова суду Надія Олегівна Вільямовська.

Помічник судді Наталя Федорівна Половкова, на яку покладені обов’язки прес – секретаря, розповіла легенду про Феміду, як символ судочинства, та детально зупинилась про притаманні судовій системі атрибути. Так символами судової влади є державні символи України – Державний Герб і державний Прапор України, а правосуддя в суді здійснюється суддями в мантії та з нагрудним знаком.

Дітям було продемонстровані статуя Феміди, мантія та нагрудний знак, а також показані фотографії які мантії одягають судді різних країн світу.

Акцентом заходу стало обговорення з дітьми прав і обов’язків людини і громадянина, голова суду Надія Олегівна Вільямовська із задоволенням відповіла на запитання дітей.

Також програма заходу включала екскурсію приміщенням суду, знайомлення з роботою суду.

Дуже вражаючим для дітей стала система відеоконференцзв`язку .

Діти із задоволенням фотографувалися на пам’ять.

Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Джерело: https://ed.zp.court.gov.ua