м. Енергодар: урок безпеки для дітей пришкільного табору

18 червня рятувальники 13-ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області завітали до вихованців пришкільного табору Енергодарської ЗОШ№7 та провели уроки з питань безпеки життєдіяльності у літній період.

Для рятувальників безпека дітей — це одне з головних завдань, адже навички безпечної поведінки формуються з дитинства. Тож, фахівці ДСНС проводять з молодим поколінням інформаційно-роз’яснювальну роботу та навчають їх як необхідно діяти в різних небезпечних ситуаціях.

Під час спілкування з дітьми, рятувальники розповіли основні правила безпеки життєдіяльності у літній період, зокрема і правила безпечної поведінки на вулиці та вдома, нагадали про небезпеки дитячих пустощів з вогнем. Фахівці Служби порятунку розповіли, що потрібно робити аби не сталося пожежі та як діяти у разі її виникнення, також навчали правилам безпечної поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

З педагогами навчальних закладів також було проведено бесіду та надано консультаційну допомогу в навчанні дітей правилам безпеки життєдіяльності. Такі заходи проводяться систематично та покликані сформувати в дітей навички поводження з вогнем та вміння вірно діяти в різних небезпечних ситуаціях.

Джерело: http://zp.dsns.gov.ua