Згадати цінність життя: історія дивовижної дівчинки Софійки

Я хочу вам зізнатися – я хворію на епілепсію. До сьогодні, я навіть не замислювалась над тим, що у мене одне життя, яке насправді мені потрібно цінувати та боротися  до останнього. Коли я дізналася про свою хворобу, то закрилася  від близьких для мене людей, перестала спілкуватися з однолітками. В цей момент  мені було потрібно зрозуміти: Чому саме зі мною це сталося? Що я робила не правильно? І ти починаєш аналізувати все своє життя, намагаєшся зрозуміти, що треба зробити, щоб життя стало кращим. Я знайшла свої помилки і почала працювати над собою, щоб моя хвороба одступила. Якщо ти будеш вірити у те, що все буде добре, то світ, тобі посміхнеться й  допоможе .

Найчастіше, люди не цінують свого життя, яке подарувала йому рідна матір. З якою любов’ю окутувала в дитинстві, з яким трепетом вона  відносилася до своєї дитини. І ось, її рідна та єдина  дитинка починає хворіти тяжкими захворюваннями. Як її серце починає боліти за дитину, які тяжкі почуття вона відчуває? А дитина росте з цією хворобою і починає здаватися, але ми повинні запам’ятати раз і назавжди, що тільки віра в майбутнє зможе побороти все. Яскравим прикладом для мене стала 12-річна американка Софія Анагностоу (https://www.obozrevatel.com).

Ця маленька дівчинка змогла перенести спинальну кровотечу, декілька операцій, переливання крові та тромбоцитів, а також небезпечного для її життя інфекції. Вона почала цінувати великі речі в своєму житті: сім’ю та її найліпших друзів, а також можливість відвідувати школу. Софійка почала цінувати навіть маленькі дрібниці. ’’Я намагаюсь жити на повну. Я вдячна за можливість вибігати на вулицю, їсти в ресторанах. Все про, що я ніколи не думала, займає мої думки зараз ‘’, — розповіла дівчинка американським журналістам. А також за ці півтора роки маленька Софійка змогла змінити свої погляди на життя. Вона вважає, що в нашому житті багато яскравої краси і ми повинні цінувати навіть дрібнички, які є справжніми і реальними. Вони відкривають нам очі на багато істин, які люди іноді не усвідомлюють. Їй навіть почали приходити листи від людей. ’’Люди писали, що я їх надихаю, і це допомагає їхнім дочкам та синам пройти через важку хворобу. Мені здається, що я зробила щось  хороше. Я відчуваю, що допомогла людям“, — говорить Софійка.

Іноді ми не цінуємо кожну хвилинку свого життя. Ми інколи не замислюємося над маленькими дрібничками, які насправді в нашому житті мають велике значення.

Аліна Бєломийцева